Elhelyezkedési Tanácsadás

Elhelyezkedési tanácsadás

Tisztelt Látogatónk!

Nem csak azt szeretnénk, hogy nálunk szerezze meg szak-, vagy tanfolyami végzettségét, de abban is szeretnénk segítséget nyújtani, hogy a megszerzett kompetenciáit egy gyors, eredményes álláskeresést követően kamatoztatni is tudja.

Ez a cél lebegett a szemünk előtt, amikor úgy döntöttünk, hogy olyan információkat biztosítunk az Ön számára, mely megkönnyíti az eligazodást az álláskeresésben. Ön helyett állást keresni nem tudunk, de a következő oldalakon olyan mintákat, ismertetőket, weboldal címeket nyújtunk át egy csokorban, mely nem csak az álláskeresésben, de egy  vállalkozás indításában is segítséget nyújthat Önnek.

Az elektronika mai világában az információk nagyon gyorsan száguldoznak az internet sztrádáin, ezért a megszerzett információk gyorsan elévülhetnek. Egyre-másra nyílnak azok a honlapok, melyek a felsoroltakon kívül segítséget nyújthatnak Önnek. Ezek közül mi a saját megítélésünk alapján, Önkényesen válogattunk.

Fel szeretnénk hívni a figyelmét, hogy az oldalak folyamatosan bővülnek, ezért érdemes visszalátogatni, az újdonságokat ismét és ismét áttanulmányozni.

Az információk az alábbi, csoportosított linkeken keresztül érhetők el. Némelyik információ pdf. formátumban van, így megjelenítéséhez az Adobe Acrobat Reader program szükséges. Amennyiben az Ön gépén ilyen program nincs, ingyenes letöltés itt.

Egyéni igény szerint, tanfolyami hallgatóink számára elhelyezkedési tanácsadást tudunk nyújtani, melynek alapvető célja, hogy hozzánk forduló ügyfeleinknek biztosítani tudjuk mindazokat az ismereteket és információkat, amelyek segítségével a kialakult, sok esetben hátrányos élethelyzetüket kezelni tudják. Reméljük, hogy szolgáltatásunkkal a háttérben a hozzánk fordulók a lehető legrövidebb időn belül képesek lesznek új álláshelyük megszerzésére.

Az elhelyezkedési tanácsadás keretében biztosítani kívánjuk Önnek, hogy kialakíthassa reális karriercéljait és megismerhesse a célok eléréséhez szükséges legfontosabb módszereket és eszközöket. Biztosítjuk, hogy Ön megismerje az érdeklődési körének, képességeinek megfelelő szakmai lehetőségeket. A tanácsadás során lehetőséget kap arra, hogy megismerhesse az Ön által választandó szakmát, tájékozódjon a képesítéssel megszerezhető munkaköröket, elhelyezkedési lehetőségeket. Ennek alapján Ön egyénileg alakíthatja ki álláskeresési elképzelését és technikáját. A felkészítés során bővítjük a vállalkozási és az Európai Uniós ismereteit is.

Önéletrajz minták

A jó önéletrajz rövid és tömör. Ha belegondolunk, hogy egy-egy ígéretesebb pozícióra egy nap legkevesebb harminc-negyven jelentkezés fut be, megérthetjük, hogy a legjobb akarattal is csak egy-két perc jut arra, hogy valaki mellett vagy ellen megszülessen a döntés. Senki nem fog végiglapozgatni egy ötoldalas bemutatkozást. Ráadásul, ha valaki oldalakon keresztül sorolja a korábbi munkahelyeit, azt az érzést kelti a személyzeti szakemberben, hogy a pályája vége felé jár, és egyszerűen túl öreg az álláshoz.

A kereséssel megbízott személyzeti tanácsadó, fejvadász vagy HR-es a főbb pontokat veszi végig. Minél áttekinthetőbb, logikusabb, tömörebb az önéletrajz, annál szimpatikusabb lesz a pályázó. Éppen ezért törekedjünk arra, hogy vizuálisan és tartalmilag is elkülönítsük a személyi adatok – tanulmányok, eddigi karrier, egyéb (célok, hobbi stb.) szekciókat. Érdemes pontokba és alpontokba szedni az adatainkat, akkor is, ha pályakezdők vagyunk és úgy érezzük, viszonylag kevés információ van az önéletrajzunkban. Azt a keveset is érdemes rendszerezni és elrendezni, de ha sok adatunk van, azt pedig még inkább.

Magyar önéletrajz minták, sablon:

Önéletrajz az Európai Unióban

Egyes állásokat elsősorban külföldi munkahelyen – érdemes EU-konform önéletrajzzal megpályázni.

Európai önéletrajz minták:

 

Kísérőlevél

A kísérőlevél az önéletrajzzal és mellékleteivel alkotja azt a pályázati anyagot, amelyet Ön leendő munkáltatójának benyújt egy állás megszerzése érdekében. Célja, hogy felkeltse az érdeklődést az Ön személye iránt és a munkáltató kézbe vegye, elolvassa önéletrajzát.

Kísérőlevél minták:

 

Támogató szervezetek

A következő oldalakon olyan szervezetek elérhetőségeit tekintheti meg, amelyek segítséget, támogatást nyújthatnak az Ön jelenlegi élethelyzetének megoldásában.

 

Milyen szervezetek és miben segíthetnek
Állami munkaerő-piaci szervezetekMunkaerő-közvetítőkVállalkozástámogatás