Vizsgaszervezés

OKJ VIZSGASZERVEZÉS

Figyelem: Tájékoztatjuk a T. érdeklődőket, hogy az időközi jogszabályváltozások miatt a vizsgaszervezési engedéllyel rendelkező felnőttképzőknek, így az Egri TISZK Nonprofit Kft-nek is 2022. december 31.-ig volt lehetősége OKJ-s vizsgákat szervezni, ettől az időponttól kezdődően már csak akkreditált vizsgaközpontoknak van lehetősége szakmai vizsgáztatásra. Ezért az alábbi, vizsgaszervezésre vonatkozó tájékoztatóban foglaltak sajnos már nem relevánsak!

Tisztelt Képzők, Partnerek! OKJ-s szakmai képzéseik lezárásához vizsgaszervezőre van szükségük?

Felnőttképzési tevékenység folytatásához szükséges engedéllyel, ISO minősítéssel rendelkező felnőttképző intézményként  számos szakképesítésre vonatkozó komplex szakmai vizsgáztatási jogosultsággal áll az Önök rendelkezésére az

Egri TISZK Nonprofit Kft.

Címe: 3300 Eger, Kertész u.128. Telefon/Fax: 36/ 516-092, 36/ 516-093,  E-mail: info@egertiszk.hu  Web:  www.egertiszk.hu,  Felnőttképzési eng. szám:   E-000115/2014,

Tájékoztatjuk Önöket, hogy az Egri TISZK Térségi Integrált Szakképző Központ Közhasznú Nonprofit Kft. (rövid cégnév: Egri TISZK Nonprofit Kft) a jogszabályok alapján az Oktatási Hivataltól, valamint a Heves Megyei Kormányhivataltól kapott felhatalmazás alapján a szakképzések széles körében vizsgaszervezési feladatokat láthat el. 

A 2011-ben és 2012-ben benyújtott pályázatunk alapján az Oktatási Hivataltól megkapta a társaság 33, illetve később 18, összesen 51 szakképesítésre a vizsgaközponti akkreditációt, melyet 2013-ban további 6 szakképesítéssel bővített. Így a modulrendszerű szakmai vizsgáztatás keretében összesen már 57 szakképesítésre rendelkeztünk a szakmai vizsgáztatás jogával. A vizsgaszervezési jogosultságunk a régi OKJ-szerinti 57 szakképesítésre vonatkozott, mely modulrendszerű szakképesítések megszerzésére 2013. augusztus 31-én lehetett utoljára képzéseket indítani. Ezzel egyidejűleg az Nemzeti Munkaügyi Hivatalhoz és a Heves Megyei Kormányhivatalhoz fordult a társaság, mely következtében 2 új OKJ szerinti szakképesítésre (OKJ 31 215 02 Virágkötő és OKJ 32 723 01 Ápolási asszisztens) hagyta jóvá az új, már nem modulrendszerű, komplex szakmai vizsga megszervezésére vonatkozó jogosultságunkat. Terveink között szerepel a komplex szakmai jogosultságunk bővítése, például a raktáros, villanyszerelő, szakács, pincér, bevontelektródás kézi ívhegesztő szakképesítések tekintetében is.

Azt, hogy mely szakképesítésekre rendelkezik még a társaság országos komplex szakmai vizsgaszervezési joggal, az alábbi linkre kattintva tekintheti meg.

Társaságunk a minőségi oktatással-képzéssel egyenrangú fontosságúként kezeli a vizsgák tisztaságát és a teljesítmények korrekt értékelését. A képzések és vizsgák szervezésével olyan munkatársak foglalkoznak, akik a szakterületüket érintő képzések esetében a sokéves szervezési gyakorlat mellett a jogszabályokban meghatározott iskolai végzettséggel és szakképesítéssel is rendelkeznek.

Referenciaként tájékoztatjuk T. Képzőket, érdeklődőket, hogy társaságunk az elmúlt 3 év során már közel 60 modulrendszerű szakmai vizsgát szervezett nemcsak Egerben, hanem az ország különböző városaiban (Szombathely, Szeged, Debrecen, Gyöngyös, Nyíregyháza, Salgótarján, stb) partnereink eddigi megelégedésére.

A társaság az állam által elismert szakképesítést nyújtó vizsgákat a szakképzésről szóló törvény, az adott szakképesítésért felelős minisztérium, a felnőttképzésről szóló törvény, illetve a szakmai vizsgáztatás általános szabályairól és eljárási rendjéről szóló rendeletek alapján szervezi, bonyolítja és felügyeli.

A szakmai vizsgára csak az jelentkezhet, aki a vizsgára bocsátás feltételeivel maradéktalanul rendelkezik, a jogszabály alapján előírt modulokból eredményes modulzáróvizsgát tett. A korábban letett vizsgák beszámíthatóságának feltételei szakképesítésként változnak, melyek a vizsga során figyelembevételre kerülnek.

Vizsgázóink a sikeres vizsgák után a szakképesítés megszerzéséről az Egri TISZK Nonprofit Kft. által kiállított államilag elismert OKJ bizonyítványt kapnak. Természetesen minden vizsgázó az eredményes vizsgát követően társaságunknál térítés ellenében „Europass” bizonyítánykiegészítőt is igényelhet.

A vizsgadíjak minden év elején, évente – az év elején érvényes minimálbér függvényében – szakképesítésenként aktualizálásra kerülnek, figyelembe véve a rendelet előírásait. A vizsgadíjak – a képző/megrendelő igénye szerint – magukban foglalják a vizsgáztatás teljes költségét. megkeresésükre a vonatkozó szakképesítéstől, vizsga helyszínétől, valamint a vizsgázók számától függően a vizsgaszervezésre

Az eddig velünk kapcsolatba került képzők, a partnerintézményeink, az érdeklődő egyének és más képző szervezetek számára előre egyeztetett feltételekkel vállaljuk a felsorolt fenti szakképesítésekre a komplex szakmai vizsgaszervezést, melyekre várjuk megkeresésüket, felkérésüket!

További, bővebb információ a 36/516-092 telefonszámon Szentgyörgyi Veronika felnőttképzési vezetőtől kérhető.

Eger, 2016. október 6.

                                                                      Takács Zoltán
                                                                   ügyvezető igazgató

További aloldalaink vizsgaszervezés témakörben